MONUMENTEN

Baarn, Villa Pera

Villla Pera, gelegen aan de Eemnesserweg te Baarn, is sinds 1886 door twee adellijke families bewoond geweest. Sinds 2005 is deze villa in ons bezit en zijn wij over een periode van ruim 7 jaar bezig geweest dit prachtige, onaangetaste monument, waar de tand des tijds zijn tol heeft geëist, geheel in oude staat terug te brengen. Een zeer uitdagende klus. De restauratie van de buitenkant, het biljarthuisje, het hek, de tuin en het interieur is inmiddels afgerond. Wij hebben hier zoveel mogelijk de villa in oorspronkelijke staat gelaten c.q. teruggebracht (handbeschilderde plafonds, glas in lood ramen, wandbespanning etc.) en toch ook de hedendaagse gemakken erin gebracht (databekabeling, lift, airco, centrale verwarming).

In deze prachtige villa huisvesten naast ons kantoor nog een aantal andere bedrijven. De kantoorruimte wordt aangeboden per kamer met gezamenlijk gebruik van de keuken, pantry, tuin en vergaderzaal. Daarnaast hebben ook tal van professionele fotografen en stylisten de weg naar de villa weten te vinden als locatie voor diverse (mode) fotoshoots.

Baarn, Huize Veltheim

Oorspronkelijk in 1818 gebouwd als patricierswoning is Huize Veltheim een prachtig voorbeeld hoe door de eeuwen heen het gebruik van een gebouw kan veranderen. Veltheim is gebruikt als pension/hotel, woonhuis, kantoor, bedrijfsruimte, kamerverhuur en is thans na de restauraties in 2000 en 2008 door ons verhuurd als kantoor en praktijkruimte bij diverse ondernemingen.

Baarn, Oude Utrechtseweg

In 2006 is door ons dit koetshuis aangekocht dat in 1878 is gebouwd als dienstgebouw behorende bij Villa Hoog Wolde naar een ontwerp van A.L. van Gendt. Eerst is het rechter gedeelte gebouwd, later, in 1900 is een deel aangebouwd (de rijtuigremise).

Wij hebben het koetshuis volledig gerenoveerd en, met gebruik van natuurlijke en hoogwaardige materialen, getransformeerd tot een unieke kantoorvilla waar het heerlijk werken is. Het pand is nu door ons verhuurd aan 4 zelfstandige bedrijven.

Baarn, Amalia Staete 

Het verleden is ook hier weer onze leidraad geweest bij de herontwikkeling van het voormalige internaat “Louisa State”. De patricierswoningen gebouwd door Amsterdamse kooplieden zijn later o.a. tientallen jaren gebruikt als internaat van de Vrijmetselarij. Thans, na sloop van de niet oorspronkelijke bebouwing en restauratie van de gebouwen en het park, zijn de gebouwen in gebruik als kantoren en woonhuizen.

Haarlem, Dreef

Op een unieke locatie in het centrum van Haarlem, tegenover het Provinciehuis, is deze monumentale kantoorvilla gelegen.

Deze voormalige landbouwschool is geheel gerestaureerd en wordt momenteel door ons verhuurd aan een groot gerenommeerd advocatenkantoor.

Velzen Zuid, Torenstraat

Het voormalig raadhuis van de Gemeente Velsen is onder auspiciën van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg geheel gerestaureerd voor multifunctioneel gebruik.
De restauratie van dit gebouw heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de instandhouding van de prachtige eeuwenoude dorpskern van Velsen-Zuid. Na de restauratie is het pand door ons verkocht.

Laren, Brink

In deze voormalige meisjesschool, gelegen aan de karakteristieke Brink in het centrum van Laren, was het kantoor van POG jarenlang gehuisvest. In deze periode is het gebouw volledig gerenoveerd.